Рослинний світ

прості поради, як швидко зняти стрес та зміцнити здоров’я


РОСЛИНИ
Перший спосіб неабияк покращити стан здоров’я – це кімнатні рослини. Саме вони є своєрідними іонізаторами повітря вашої оселі.
Сам процес догляду за домашніми рослинами – чудовий спосіб зняти стрес. Тим паче зелений колір та всі його відтінки заспокоюють.
Проте варто пам’ятати, що кімнатні рослини працюватимуть краще, якщо за ними доглядати: регулярно мити та поливати.

ВИКОРИСТАННЯ ОРГАНІЧНИХ МИЙНИХ ЗАСОБІВ
Обов’язково прибирайте вдома з використанням виготовлених власноруч мийних засобів. Це може бути домашнє лавандове мило, оцет як основний інгредієнт для чистки сантехніки, або пару крапель дитячого шампуню, якщо треба знищити пляму на м’яких меблях або килимі.
 Таке прибирання не лише зробить ваш дім чистішим, як від бруду, так і від концентрації хімікатів, а ще й допоможе зняти стрес та зміцнити здоров’я.
Головне пам’ятати, що це все ви робите для себе і для своїх близьких.

Застосування лікарських трав

У лікарських рослинах є, як мінімум, одна діюча речовина, яке має цілющим властивістю. Подібні речовини в основному розподіляються нерівномірно в тканинах і частинах рослини. Здійснюючи збір цілющих трав, необхідно знати, в якому місці містяться корисні речовини, і в який час в рослині є найбільша кількість подібних елементів. Існує кілька способів застосування засобів на основі лікарських рослин: препарати на основі сировини для зовнішнього та внутрішнього прийому. Всередину вживають рідкі вилучення з лікарських трав. До них відносяться всілякі відвари, настої, настоянки і екстракти (водно -спиртові, масляні рідини). З рослин, що володіють соковитим вмістом, отримують сік. У рідкісних випадках використовується порошок з рослинної сировини. Для зовнішнього застосування використовують кошти у вигляді трав'яних ванн, обгортання, примочок і компресів. З лікарських трав готують всілякі морфологічні групи на основі: трав, квіток, листя, кореневищ, коріння, плодів, насіння, кори, нирок і т.д.

Комментарии